Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Piept de pui la grătar: 5 secrete pentru un pui fraged și aromat

Nici nu mai încape vorbă că pieptul de pui este un ingredient preferat de multă lume, datorită conținutului său sărac de grăsimi și a numărului mic de calorii. Imaginează-ți că pieptul de pui are doar 3 grame de grăsime la 100 de grame de carne! În mod evident, cei preocupați de siluetă, dar și de sănătate, vor opta pentru piept de pui, mai degrabă decât pentru un cotlet de purcel care „se mândrește“ cu 240 de calorii la 100 de grame.

Din aceeași preocupare pentru sănătate, ne-am propus să-ți prezentăm astăzi rețeta de piept de pui la grătar, un deliciu culinar simplu și rapid. Desigur, a obține un pui fraged și aromat pe grătar ar putea părea ceva ușor de făcut. Așa și este, însă singura condiție este să respecți câteva reguli simple de preparare. Prin urmare, rețeta noastră de piept de pui la grătar va fi cu siguranță bine primită de către cei care doresc să pregătească pieptul de pui ca la carte.

Descoperă în rândurile următoare secretele celui mai suculent, fraged și aromat piept de pui la grătar, dar și moduri delicioase de servire!

Rețeta perfectă de piept de pui la grătar

Dacă îți dorești o modalitate simplă și sigură să obții un piept de pui la grătar rumen, suculent și gustos, avem rețeta perfectă pentru tine. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum poți prepara una dintre cele mai apetisante rețete din piept de pui!

Ingrediente pentru piept de pui la grătar

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține aproximativ șase porții de piept de pui la grătar, însă dacă numărul pofticioșilor este mai mare, poți modifica după bunul plac cantitățile. Iată ce trebuie să conțină lista pentru supermarket pentru această rețetă cu pui:

  • 1 kg de piept de pui (6 bucăți de piept de pui a câte aproximativ 175 de grame);
  • 1 cățel de usturoi;
  • zeama de la 1 lămâie;
  • coaja răzuită de la ½ lămâie;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 1 linguriță de miere;
  • 2-3 rămurele de cimbru;
  • 2 linguri de sos TABASCO (opțional);
  • sare și piper, după gust.

Pentru a ne asigura că alegi cele mai bune și sănătoase ingrediente pentru rețeta de piept de pui la grătar, îți sugerăm să te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi pentru cumpărături. Mai mult, e suficient doar să răsfoiești revista Profi și să gătești cu produsele Profi, pentru a te convinge de raportul excelent calitate-preț.

piept de pui

Mod de preparare al acestei rețete de piept de pui

Deja ți-ai făcut cumpărăturile de la Profi și ai la îndemână ingredientele necesare pentru rețeta de piept de pui. Perfect! Înseamnă că putem începe! Pentru început, încearcă, pe cât posibil, să feliezi pieptul de pui în felii de grosime egală, de 2-3 cm. Desigur, poți opta și pentru piept de pui deja feliat, însă ai grija ca feliile să nu fie mult prea subțiri.

În mod evident, vom începe rețeta de piept de pui cu marinarea cărnii. Pregătirea marinadei va face puiul incredibil de fraged și gustos. Zdrobește usturoiul și pune-l într-un bol. Adaugă peste acesta coaja de lămâie și frunzele de cimbru, alături de zeama de lămâie și mierea de albine. La final, pune și uleiul de măsline. Amestecă bine ingredientele cu un tel, apoi adaugă feliile de piept de pui bine tamponate în marinadă.

Învârte puiul în marinadă, în așa fel încât carnea să se îmbrace bine și aromele să se întrepătrundă. Acoperă apoi bolul cu o folie alimentară și dă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Timpul maxim pe care-l recomandăm este de 2 ore, însă pieptul de pui are tendința de a se marina mai repede decât alte tipuri de carne.

Când timpul de marinare a luat final, încinge grătarul sau o tigaie grill pe foc mediu. Asezonează apoi feliile de piept de pui marinate cu sare și cu piper proaspăt măcinat și pune-le pe grătarul încins. Acesta ar trebui să sfârâie puternic în momentul în care carnea de pui atinge suprafața încinsă. Gătește pieptul de pui la grătar timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Carnea este gata, așa că nu mai rămâne decât să o pui pe un platou și să o lași să se odihnească timp de 10 minute.

piept de pui pe grill cu rosi si usturoi

Cum poți servi puiul la grătar

Cât timp se odihnește pieptul de pui la grătar, poți pregăti și una dintre cele mai gustoase garnituri pentru această rețetă de piept de pui. O salsa de avocado cu castraveți este o idee fresh de garnitură pentru puiul nostru. Iată cum o poți prepara!

Ingrediente pentru salsa de avocado

În gama Proaspete de la noi, marca Profi, vei găsi cele mai proaspete și autentice legume pentru o garnitură extrem de gustoasă. Iată ce trebuie să adaugi în coșul de cumpărături pentru această rețetă:

  • 300 g de castravete proaspăt, tăiat cubulețe;
  • 3 avocado medii, bine coapte;
  • 3 cepe verzi, tocate rondele;
  • zeama de la un lime;
  • o legătură de mentă proaspătă, tocată;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei garnituri pentru piept de pui la grătar

Castraveții tăiați cubulețe se vor săra și se vor pune într-o sită, la scurs. Între timp, taie avocado și îndepărtează sâmburele, apoi scobește pulpa din coajă, exact ca pentru rețeta de guacamole. Adaugă pulpa într-un bol, alături de zeama de lime, ceapa verde rondele, menta tocată și castraveții scurși de apă. Asezonează cu sare și piper, după gust și amestecă. Dacă îți dorești o notă delicioasă și ușor picantă pentru salsa de avocado, poți adăuga și câteva picături de sos Tabasco.

După ce puiul la grătar s-a odihnit suficient, servește-l alături de o porție apetisantă de cartofi dulci la cuptor și această delicioasă salsa de avocado și castraveți. Poți servi pieptul de pui la grătar și cu o garnitură precum cartofi noi la cuptor cu usturoi și rozmarin sau o salată de avocado cu roșii cherry și spanac.

piept de pui cu avocado si salata

5 secrete pentru un pui fraged și aromat

Acum, ne dorim să-ți dezvăluim și secretele unui piept de pui fraged și aromat, chiar dacă majoritatea pot fi sustrase chiar din rețeta menționată mai sus. Iată cum gătești un piept de pui la grill savuros:

  1. Pentru o rețetă perfectă de piept de pui, așa cum ți-ai dorit, carnea trebuie să provină dintr-o sursă sigură pentru ca prospețimea și proprietățile puiului să rămână intacte. O astfel de sursă este și Ferma din deal, o categorie de produse Profi care îți garantează calitatea cărnii de pui crescut cu porumb.
  2. Marinarea cărnii de pui este esențială pentru a obține un piept de pui fraged și suculent. O marinadă eficientă pentru frăgezirea și aromarea cărnii are câteva principii: trebuie să conțină o substanță acidă (în cazul nostru, zeama de lămâie) și trebuie să aibă aromele echilibrate pentru un rezultat excelent. În cazul în care nu dorești să petreci prea mult timp în bucătărie, în gama pentru grătar de la Profi vei găsi piept de pui gata marinat, numai bun de pus pe grătar.
  3. După marinare, pieptul de pui se scoate din sos și se tamponează cu șervețele absorbante, fiindcă orice urmă de marinadă de la suprafața cărnii se poate arde pe grătar, afectând gustul final al preparatului. Ulterior, feliile de piept de pui se vor lăsa aproximativ 15 minute, acoperite cu o folie, la temperatura bucătăriei, pentru a se aclimatiza după ce au fost scoase din frigider.
  4. Suprafața grătarului sau a tigăii grill trebuie să fie foarte bine încinsă înainte de adăugarea pieptului de pui. Așa cum menționam în rețeta de piept de pui, grătarul trebuie să sfârâie atunci când este adăugată carnea de pui.
  5. Lasă întotdeauna pieptul de pui să se odihnească odată ce l-ai luat de pe grătar, pentru cel puțin 10 minute. În acest timp, el va continua să se pătrundă, pentru un gust aromat.
salata cu piept de pui feliat

Dacă ai poftă de un preparat simplu, ușor și consistent, pieptul de pui la grătar te poate salva întotdeauna dintr-un impas culinar. Iar magazinul Profi, ca de fiecare dată, se poate transforma în prietenul tău de nădejde în bucătărie. Dacă nu ne crezi, descarcă-ți aplicația Profi și te vei convinge de cele mai uimitoare promoții la o gamă variată de produse, care vor reuși să facă diferența în bucătăria ta. La fel cum o vor face și cu acest aromat și fraged piept de pui la grătar!

Mai multe idei practice pentru tine

Cum să sculptezi un dovleac de Halloween: Tot ce trebuie să știi

23 noiembrie 2022

Nu știm alții de ce iubesc Halloweenul, însă pentru noi totul este destul de clar. Acest Halloween american este ocazia perfectă de a coace niște plăcinte tradiționale românești la cuptor, în ton cu sezonul. Și în timp ce aromele de scorțișoară și dovleac bine copt perindă prin bucătărie, sculptăm dovleci în cele mai haioase forme […]

Citește mai mult

Cele mai bune vinuri albe: Sfaturi și recomandări utile

23 noiembrie 2022

Mulți necunoscători ai vinurilor ar putea face greșeala comună de a considera că doar cei care beau vin roșu se distrează. Însă vinul roșu pur și simplu nu poate concura cu „distracția” ce vine odată cu savurarea unui vin alb fabulos. În fond, ce crezi că beau oamenii pe acele iahturi luxoase sau lângă piscină, […]

Citește mai mult

Cum se face un platou de brânzeturi: sfaturi și produse recomandate

11 iulie 2024

Vrei să te bucuri de o experiență franțuzească inedită? Noi credem că nu există un preparat care să te transporte în inima Parisului mai mult decât un platou de brânzeturi realizat ca la carte. Un platou de brânzeturi bine pregătit este o piesă centrală elegantă și savuroasă pentru orice ocazie, fie că este vorba de […]

Citește mai mult

Stilouri copii: Tipuri, caracteristici și produse recomandate

12 iulie 2023

Într-o lume în care tehnologia se dezvoltă cu o viteză incredibilă, mai că-ți vine greu a crede că scrisul de mână mai poate fi o necesitate. Și totuși, studiile demonstrează importanța scrisului de mână pentru copii și cât de multă nevoie are un copil să învețe să folosească un instrument tradițional de scris, așa cum […]

Citește mai mult

Ghidul condimentelor potrivite pentru diferite tipuri de carne

19 august 2024

Așa cum știm cu toții, condimentele sunt cheia oricărei bucătării savuroase. Chiar și basmul popular din folclorul românesc „Sarea în bucate” cules de Petre Ispirescu pune accentul pe modul în care chiar și cel mai simplu condiment precum sarea poate aduce gust preparatelor servite. Condimentele nu doar că adaugă savoare și aromă, dar pot transforma […]

Citește mai mult

Top 5 cocktailuri celebre cu whiskey pe care trebuie să le încerci

16 iunie 2023

Sunt cocktailuri pe care le-ai savurat până acum sau despre care ai aflat din filme de succes sau din cărți, deci nu întâmplător au devenit celebre. Și noi suntem de părere că pentru cele mai populare rețete de cocktailuri alcoolice merită să te joci de-a barmanul acasă. Și nu orice fel de cocktailuri, întrucât am dedicat […]

Citește mai mult

Cum se marinează carnea de porc: Sfaturi utile pentru un gust desăvârșit

15 noiembrie 2022

Alături de frăgezirea mecanică sau saramură, marinata este una dintre cele mai cunoscute metode prin care carnea de porc poate căpăta o textură mai fină și o aromă deosebită, în funcție de ingredientele pe care le folosești. Orice gospodină știe că o friptură de porc făcută ca la carte depinde de mulți factori, iar marinata […]

Citește mai mult

Cum să reduci costurile vieții de zi cu zi: sfaturi și metode eficiente

09 aprilie 2024

Te simți copleșit de creșterea costurilor și cauți modalități eficiente de a economisi bani? Nu trebuie să-ți faci griji, pentru că avem pentru tine cele mai bune sfaturi și metode de a reduce costurile de zi cu zi!  Cheltuielile zilnice pot părea adesea copleșitoare și pot pune presiune asupra bugetului personal. Cu toate acestea, există […]

Citește mai mult

Boboteaza în România: Tradiții și obiceiuri autentice de sărbătoare

07 decembrie 2023

Boboteaza sau Botezul Domnului reprezintă una dintre cele mai importante sărbători creștine și este celebrată în fiecare an pe data de 6 ianuarie. Biserica mai numește ziua de Bobotează și „Arătarea Domnului” sau „Epifania”, această sărbătoare fiind menită să amintească evenimentele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Mântuitorul să pășească în viața publică. În fapt, […]

Citește mai mult

Câte calorii are carnea de pui? Informații despre valorile nutriționale

15 noiembrie 2022

Carnea de pui este o opțiune populară atunci când vine vorba despre consumul de proteine slabe, întrucât conține o cantitate semnificativă într-o singură porție, fără prea multe grăsimi. În plus, carnea de pui poate fi pregătită ușor acasă și este disponibilă în majoritatea restaurantelor. Preparatele din pui pot fi găsite în aproape orice meniu, indiferent […]

Citește mai mult