Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Piept de pui la grătar: 5 secrete pentru un pui fraged și aromat

Nici nu mai încape vorbă că pieptul de pui este un ingredient preferat de multă lume, datorită conținutului său sărac de grăsimi și a numărului mic de calorii. Imaginează-ți că pieptul de pui are doar 3 grame de grăsime la 100 de grame de carne! În mod evident, cei preocupați de siluetă, dar și de sănătate, vor opta pentru piept de pui, mai degrabă decât pentru un cotlet de purcel care „se mândrește“ cu 240 de calorii la 100 de grame.

Din aceeași preocupare pentru sănătate, ne-am propus să-ți prezentăm astăzi rețeta de piept de pui la grătar, un deliciu culinar simplu și rapid. Desigur, a obține un pui fraged și aromat pe grătar ar putea părea ceva ușor de făcut. Așa și este, însă singura condiție este să respecți câteva reguli simple de preparare. Prin urmare, rețeta noastră de piept de pui la grătar va fi cu siguranță bine primită de către cei care doresc să pregătească pieptul de pui ca la carte.

Descoperă în rândurile următoare secretele celui mai suculent, fraged și aromat piept de pui la grătar, dar și moduri delicioase de servire!

Rețeta perfectă de piept de pui la grătar

Dacă îți dorești o modalitate simplă și sigură să obții un piept de pui la grătar rumen, suculent și gustos, avem rețeta perfectă pentru tine. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum poți prepara una dintre cele mai apetisante rețete din piept de pui!

Ingrediente pentru piept de pui la grătar

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține aproximativ șase porții de piept de pui la grătar, însă dacă numărul pofticioșilor este mai mare, poți modifica după bunul plac cantitățile. Iată ce trebuie să conțină lista pentru supermarket pentru această rețetă cu pui:

  • 1 kg de piept de pui (6 bucăți de piept de pui a câte aproximativ 175 de grame);
  • 1 cățel de usturoi;
  • zeama de la 1 lămâie;
  • coaja răzuită de la ½ lămâie;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 1 linguriță de miere;
  • 2-3 rămurele de cimbru;
  • 2 linguri de sos TABASCO (opțional);
  • sare și piper, după gust.

Pentru a ne asigura că alegi cele mai bune și sănătoase ingrediente pentru rețeta de piept de pui la grătar, îți sugerăm să te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi pentru cumpărături. Mai mult, e suficient doar să răsfoiești revista Profi și să gătești cu produsele Profi, pentru a te convinge de raportul excelent calitate-preț.

piept de pui

Mod de preparare al acestei rețete de piept de pui

Deja ți-ai făcut cumpărăturile de la Profi și ai la îndemână ingredientele necesare pentru rețeta de piept de pui. Perfect! Înseamnă că putem începe! Pentru început, încearcă, pe cât posibil, să feliezi pieptul de pui în felii de grosime egală, de 2-3 cm. Desigur, poți opta și pentru piept de pui deja feliat, însă ai grija ca feliile să nu fie mult prea subțiri.

În mod evident, vom începe rețeta de piept de pui cu marinarea cărnii. Pregătirea marinadei va face puiul incredibil de fraged și gustos. Zdrobește usturoiul și pune-l într-un bol. Adaugă peste acesta coaja de lămâie și frunzele de cimbru, alături de zeama de lămâie și mierea de albine. La final, pune și uleiul de măsline. Amestecă bine ingredientele cu un tel, apoi adaugă feliile de piept de pui bine tamponate în marinadă.

Învârte puiul în marinadă, în așa fel încât carnea să se îmbrace bine și aromele să se întrepătrundă. Acoperă apoi bolul cu o folie alimentară și dă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Timpul maxim pe care-l recomandăm este de 2 ore, însă pieptul de pui are tendința de a se marina mai repede decât alte tipuri de carne.

Când timpul de marinare a luat final, încinge grătarul sau o tigaie grill pe foc mediu. Asezonează apoi feliile de piept de pui marinate cu sare și cu piper proaspăt măcinat și pune-le pe grătarul încins. Acesta ar trebui să sfârâie puternic în momentul în care carnea de pui atinge suprafața încinsă. Gătește pieptul de pui la grătar timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Carnea este gata, așa că nu mai rămâne decât să o pui pe un platou și să o lași să se odihnească timp de 10 minute.

piept de pui pe grill cu rosi si usturoi

Cum poți servi puiul la grătar

Cât timp se odihnește pieptul de pui la grătar, poți pregăti și una dintre cele mai gustoase garnituri pentru această rețetă de piept de pui. O salsa de avocado cu castraveți este o idee fresh de garnitură pentru puiul nostru. Iată cum o poți prepara!

Ingrediente pentru salsa de avocado

În gama Proaspete de la noi, marca Profi, vei găsi cele mai proaspete și autentice legume pentru o garnitură extrem de gustoasă. Iată ce trebuie să adaugi în coșul de cumpărături pentru această rețetă:

  • 300 g de castravete proaspăt, tăiat cubulețe;
  • 3 avocado medii, bine coapte;
  • 3 cepe verzi, tocate rondele;
  • zeama de la un lime;
  • o legătură de mentă proaspătă, tocată;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei garnituri pentru piept de pui la grătar

Castraveții tăiați cubulețe se vor săra și se vor pune într-o sită, la scurs. Între timp, taie avocado și îndepărtează sâmburele, apoi scobește pulpa din coajă, exact ca pentru rețeta de guacamole. Adaugă pulpa într-un bol, alături de zeama de lime, ceapa verde rondele, menta tocată și castraveții scurși de apă. Asezonează cu sare și piper, după gust și amestecă. Dacă îți dorești o notă delicioasă și ușor picantă pentru salsa de avocado, poți adăuga și câteva picături de sos Tabasco.

După ce puiul la grătar s-a odihnit suficient, servește-l alături de o porție apetisantă de cartofi dulci la cuptor și această delicioasă salsa de avocado și castraveți. Poți servi pieptul de pui la grătar și cu o garnitură precum cartofi noi la cuptor cu usturoi și rozmarin sau o salată de avocado cu roșii cherry și spanac.

piept de pui cu avocado si salata

5 secrete pentru un pui fraged și aromat

Acum, ne dorim să-ți dezvăluim și secretele unui piept de pui fraged și aromat, chiar dacă majoritatea pot fi sustrase chiar din rețeta menționată mai sus. Iată cum gătești un piept de pui la grill savuros:

  1. Pentru o rețetă perfectă de piept de pui, așa cum ți-ai dorit, carnea trebuie să provină dintr-o sursă sigură pentru ca prospețimea și proprietățile puiului să rămână intacte. O astfel de sursă este și Ferma din deal, o categorie de produse Profi care îți garantează calitatea cărnii de pui crescut cu porumb.
  2. Marinarea cărnii de pui este esențială pentru a obține un piept de pui fraged și suculent. O marinadă eficientă pentru frăgezirea și aromarea cărnii are câteva principii: trebuie să conțină o substanță acidă (în cazul nostru, zeama de lămâie) și trebuie să aibă aromele echilibrate pentru un rezultat excelent. În cazul în care nu dorești să petreci prea mult timp în bucătărie, în gama pentru grătar de la Profi vei găsi piept de pui gata marinat, numai bun de pus pe grătar.
  3. După marinare, pieptul de pui se scoate din sos și se tamponează cu șervețele absorbante, fiindcă orice urmă de marinadă de la suprafața cărnii se poate arde pe grătar, afectând gustul final al preparatului. Ulterior, feliile de piept de pui se vor lăsa aproximativ 15 minute, acoperite cu o folie, la temperatura bucătăriei, pentru a se aclimatiza după ce au fost scoase din frigider.
  4. Suprafața grătarului sau a tigăii grill trebuie să fie foarte bine încinsă înainte de adăugarea pieptului de pui. Așa cum menționam în rețeta de piept de pui, grătarul trebuie să sfârâie atunci când este adăugată carnea de pui.
  5. Lasă întotdeauna pieptul de pui să se odihnească odată ce l-ai luat de pe grătar, pentru cel puțin 10 minute. În acest timp, el va continua să se pătrundă, pentru un gust aromat.
salata cu piept de pui feliat

Dacă ai poftă de un preparat simplu, ușor și consistent, pieptul de pui la grătar te poate salva întotdeauna dintr-un impas culinar. Iar magazinul Profi, ca de fiecare dată, se poate transforma în prietenul tău de nădejde în bucătărie. Dacă nu ne crezi, descarcă-ți aplicația Profi și te vei convinge de cele mai uimitoare promoții la o gamă variată de produse, care vor reuși să facă diferența în bucătăria ta. La fel cum o vor face și cu acest aromat și fraged piept de pui la grătar!

Mai multe idei practice pentru tine

Cum să prepari castane coapte: gustarea perfectă pentru zilele reci de toamnă

11 noiembrie 2024

Toamna aduce nu doar frunze colorate și aer proaspăt, ci și o dorință de a savura gustări calde, care să ne aline în zilele răcoroase. Printre deliciile de sezon se numără castanele coapte – o gustare reconfortantă, sănătoasă și simplu de pregătit. Dacă nu le-ai încercat încă, e momentul perfect să descoperi cum să le […]

Citește mai mult

Când și cum se plantează răsadurile: Sfaturi și recomandări utile

26 ianuarie 2024

Sunt vesele, sunt colorate și reprezintă un izvor de sănătate. Legumele reprezintă unele dintre cele mai mari binefaceri ale naturii, acestea numărându-se printre cele mai consumate alimente din lume. Fie că locuiești la bloc și ai un balcon în care poți planta în ghivece sau jardiniere, fie că deții o curte oricât de mică, legumele […]

Citește mai mult

Organizarea unei mese perfecte în aer liber: Sfaturi și recomandări utile

16 noiembrie 2023

Sezonul cald pare că vrea să se prelungească și să ne îmbie să petrecem cât mai mult timp în natură, iar weekend-urile devin un prilej excelent pentru a organiza mese în aer liber alături de cei dragi. Și vestea bună este că ne putem bucura de timpul petrecut în natură chiar la noi acasă, în […]

Citește mai mult

Cum să prepari găluște de griș pufoase: sfaturi și trucuri pentru o textură perfectă

27 martie 2024

Noi, cei de la Profi, suntem mari amatori de rețete de ciorbă și supă, motiv pentru care te-am încântat pe blog, de-a lungul timpului, cu cele mai variate astfel de preparate tradiționale. De la ciorbă de perișoare până la ciorbă de lobodă, am bifat o serie de rețete de ciorbă, fără a menționa delicioasa supă cu […]

Citește mai mult

Cum să conservi sfecla roșie pentru iarnă: sfaturi și trucuri pentru o conservare perfectă

13 decembrie 2024

Vrei să te pregătești pentru iarnă? Atunci știm cu toții că o conservă în plus pe raftul din cămară nu poate decât să însemne un alt deliciu la mesele din sezonul rece. Un astfel de deliciu este și sfecla roșie la borcan și dacă ești fan salată de sfeclă roșie cu hrean, cu siguranță te va […]

Citește mai mult

Ziua Copilului: Top 5 idei de activități în familie

22 mai 2023

Sărbătorirea Zilei Copilului este un moment deosebit în care ne putem petrece timpul cu cei mici și să le oferim experiențe memorabile. Pentru a vă ajuta să planificați o zi specială în familie, îți vom prezenta în continuare un top 5 cu idei de activități care să te inspire.  Cum să organizăm o zi de […]

Citește mai mult

Pregătirea și organizarea cămării pentru toamnă: 10 sfaturi practice

21 august 2023

Pentru toate gospodinele, venirea toamnei înseamnă organizarea cămării, pentru a face loc tuturor bunătăților tradiționale pregătite cu roadele de sezon. Suntem siguri că mulți dintre voi deja ați pregătit murături la borcan sau ați dat deja startul rețetelor de dulceață de casă, cu cele mai gustoase fructe ale verii, așa că nici nu vedem un moment […]

Citește mai mult

Tipuri de vinuri: Caracteristici, diferențe și sfaturi utile

16 noiembrie 2022

Ne place vinul în toate formele sale, fie că este alb sau roșu, dulce sau sec, liniștit sau spumant. Fiecare dintre noi și-a ales deja un vin preferat, pe care îl consumă de fiecare dată când are ocazia sau pe care îl păstrează pentru momentele speciale din viață. Alegerea unui vin bun, de calitate, poate […]

Citește mai mult

Tipuri de cafea: Proprietăți, beneficii și metode de preparare

16 noiembrie 2022

Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite și apreciate băuturi din lume. Pe locul trei într-un top al cantităților consumate, după apă și ceai, cafeaua se mândrește cu o istorie veche de sute de ani, deși începuturile consumului de cafea sunt încă învăluite în legende. Milioane de oameni de pe glob își încep ziua savurând […]

Citește mai mult

Dovleacul: Proprietățile nutritive și beneficiile sale pentru sănătate

26 iulie 2023

Descoperă în acest articol secretele dovleacului, un aliment mult prea subestimat, dar cu nenumărate beneficii pentru sănătate! Îți vom dezvălui de ce e important să incluzi acest fruct în dieta ta zilnică și ce minuni poate face datorită conținutului său bogat în vitamine, minerale și fibre. Vei afla cum te poate ajuta la îmbunătățirea sistemului […]

Citește mai mult